Odmor u Srbiji - najveća ponuda smeštaja i izleta u Srbiji

Izdvajamo

субота, 17. април 2021.

Odmor u Arandjelovcu - Hotel Izvor


Zašto odmor u Aranđelovcu?

Koliko god nam je ova godina uskratila odlazak na more i u egzotične predele, toliko nam je otvorila vrata ka Srbiji i svim njenim lepotama. Da mi je neko ranije pomenuo da će me boravak u Aranđelovcu i hotelu Izvor preporoditi, samo bih odmahnula rukom. Međutim, kombinacija šetnje i planinarenja na čistom planinskom vazduhu sa plivanjem i banjanjem je za mene bila više nego blagotvorna. Pored ove jedinstvene kombinacije, Aranđelovac i okolina nudi toliko interesantnih mesta koje vredi posetiti, a samo je na sat vremena od Beograda!

Aranđelovac 


Pogled iz sobe hotela Izvor, Aranđelovac

Do samog grada se stiže autoputem Beograd-Niš, i ako se uputite ka Aranđelovcu iz Beograda radnim danom, van špica, tu ste za sat vremena, a ako krenete iz Novog Sada za dva, do dva i po sata. Ako dolazite autobusom iz nekog drugog grada i nema direktne linije, lako ćete stići do Beograda i potom do Aranđelovca. 
 


Sam grad je podno planina Bukulja i Venčac i od glavne ulice se polako izvija u visinu na sve strane. Uz malo lutanja smo našli put ka Bukovičkoj banji i hotelu Izvor, gde smo rezervisali trodnevni odmor preko turističke agencije Tango trevel iz Novog Sada.
 
Čim smo smo se smestili, izašli smo da uživamo na divnom vazduhu, u prelepom parku ispunjenim neobičnim skulpturama, visokim drvećem i zelenilom. Uličice pored parka su vijugale uzbrdo i nizale prelepe kuće, a u mnogima možete da odsednete tokom svog boravka u banji. Mogla sam sebe da zamislim da živim u nekoj od tih kućica, radim online. Vreme je bilo sunčano i krajem oktobra boja lišća se prelivala u svim mogućim bojama. Za nas, decu iz velikih gradova, sve je delovalo vrlo idilično i čarobno. 
 
 

 

Odmor u Aranđelovcu - vikendom ili radnim danom?

Svakako treba uzeti u obzir da smo krenuli na put u ponedeljak i park i grad su bili praktično pusti. Kasnije smo saznali od drugih turista koji su boravili ovde od petka, da je vikendom ogromna gužva, što ostavlja potpuno drugačiji utisak. Ovo nam je dalo ideju da obilazimo mesta po Srbiji radnim danima i delimo sa vama svoje utiske :)
 

Kako provesti tri dana u Aranđelovcu?

Bilo da ste smešteni u samom hotelu Izvor, ili u privatnom smeštaju, obavezno morate posetiti Spa centar i tokom letnje sezone Aqua park. Nama je zaista bilo uživanje da se tri dana opustimo plivajući u bazenu i isprobavajući različite saune:


Hotel "Izvor" Aranđelovac




Narodni muzej i Risovačka pećina









Topola i Orašac







U Aranđelovcu na specijalnom zadatku - pronaći Vilu Karadžić


 

Interesantni detalji o Aranđelovcu i Bukovačkoj banji 



autor: Marina Petrović 


Šaljite nam i vi  priče sa vaših  putovanja, podelite sa nama  utiske  nekog interesantnog mesta u Srbiji, ....




Нема коментара:

Постави коментар

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Post Top Ad

Your Ad Spot

Странице