Odmor u Srbiji - najveća ponuda smeštaja i izleta u Srbiji

Izdvajamo

недеља, 29. март 2020.

Tamo gde je Dunav najlepši



✨Upoznaj lepote svoje zemlje✨

TEKIJA - U najlepšem delu Nacionalnog parka „Đerdap" locirana na samoj obali prelepog Đerdapskog jezera,okićena hiljadama ruža, hortenzijama (poznatim i pod imenom (Tekijanka) i drugog ukraskog cveća,oslonjena na padine planine Miroč,obasjana suncem,kao biser čista i lepa leži Tekija.
Nova Tekija sa sređenom infrastrukturom,dobrom snabdevenosću, motelom, prelepim i modernim kućama koje su okružene cvećem i zelenilom, danas je ne samo najlepši gradić na obali Dunava već i najprijatnije mesto za odmor.

Današnja Tekija i van zemlje poznata po turističkoj, sportskoj i kulturnoj manifestaciji "Zlatna bućka Đerdapa", koja se organizuje svakog avgusta i tokom koje se pomoću "bućke" love somovi, a ovaj specifican način ulova ribe prate raznovrsni sportski, kulturni i zabavni sadržaji.


Kao jedan od centara Nacionalnog parka ''Đerdap", Tekija se nalazi na savremenoj Đerdapskoj magistrali i sa južnim i severnim delovima zemlje povezana je redovnim autobuskim saobraćajem.


KRSTARENJE DUNAVOM - 3 dana

BRODOM I AUTOBUSOM

Dunav, samo izgleda da je miran, ali je jako moćan, izgleda da je plav, ali menja boje kao kameleon, čini se da svira valcer i Panovu frulu. Sa Zapada Istoku donosi raznolikost i povezuje narode. Nema reke kao što je Dunav, pripoveda priče i legende, gradi mostove, zamkove i tvrdjave, daruje vino i ribu, tradiciju  i kulturu. Zaplovite sa nama u Dunavsku avanturu

Polasci: 01.05/15.05/22.05/29.05/05.06/12.06/19.06/03.07/10.07/17.07/24.07/31.07/07.08/14.08/21.08/28.08/04.09/11.09/18.09/25.09/02.10/09.10.2020.


                 

1.dan   BEOGRAD–SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC– ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO (240km)

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 07:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 07:50h. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, zatim prolazak pored ušćareke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kog se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, azatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu ”Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.


 


2.dan   KLADOVO – Vratna - Rajačke pimnice - Kladovo (8h) fakultativno
Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna,… ) ili odlazak na fakultativni izlet: Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina I ručak.
Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan KLADOVO–ARHEOLOŠKI MUZEJ ĐERDAPA – HE ĐERDAP - LEPENSKI VIR - GOLUBAČKA TVRĐAVA - BEOGRAD (240KM)
Doručak. Polazak autobusa u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6500. p.n.e) Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sdagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugrske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima. 

     Povratak03,05/17.05/24.05/31.05/07.06/14.06/21.06/05.07/12.07/19.07/26.07/02.08/09.08/16.08/23.08/31.08/07.09/14.09/21.09/28.09/04.10/11.10.2020.


                                                                                              Cenovnik br.1   01.01.2019.

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
DECA DO 7GODINA
175€
40 €
50 % popust
Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit)           

ARANŽMAN SADRŽI:
·         Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije;
·         Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi 2 polupansiona (doručak i večera, bife – švedski sto)
·         Korišćenje Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada,…);
·         Transfer autobusom prvog dana od Tekije – Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej – HE Đerdap – Lepenski vir – Golubačka tvrđava – Beiograd (pristanište Beograd)
·         Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe;
·         Ručak u povratku trećeg dana
·         Ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, He Đerdap, Lepenski Vir i Golubačka tvrđava
·         Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča;
·         Putarine i takse;
·         Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu i na brodu;
·         Troškove organizacije putovanja.
ARANŽMAN NE SADRŽI:
·         Piće tokom plovidbe
·         Individualne troškovi putnika
·         Fakultativne izlete tokom boravka (minimum za realizaciju izleta je 15 osoba, plaćanje u hotelu)
Odrasli – 30e, deca do 7 godina -15e
·         Doplata za 1/1 – 40 e
NAPOMENA:
Organizujemo prevoz od Novog Sada, cena po osobi 2.600 din, min 4 osobe

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, jacuzzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.
Minimalni broj za realizaciju programa je 45 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put. U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.  
  ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE  LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD). TURISTIČKA AGENCIJA TANGO TRAVEL DOO NASTUPA U SVOJSTVU OVLAŠĆENOG SUBAGENTA.
                          


 

Нема коментара:

Постави коментар

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Post Top Ad

Your Ad Spot

Странице