Odmor u Srbiji - najveća ponuda smeštaja i izleta u Srbiji

Izdvajamo

недеља, 29. март 2020.

Carska bara

Relax tura  “Posmatranje ptica” (Birdwatching)


Ukoliko ste ljubitelji prirode, avanturisrta, uživate u proučavanju i posmatranju ptica, ovo je prava tura za vas. Doživite prirodu na poseban način i uživajte u prirodnom okruženju..

Specijalni rezervat prirode Carska bara i etno selo “Tiganjica”





Tip ture: individualna (privatna)

Program izleta


Polazak grupe sa dogovorenog mesta u 07h na foto-safari u Prirodni rezervat “CARSKA BARA”

“Specijalni rezervat prirode Carska bara” nalazi se u Banatu, u blizini Zrenjanina, na samo 55 km od Beograda i 60 km od Novog Sada, i pravi je melem na ranu posle napornih dana. Ovo je jedna od najznačajnijih ornitoloških lokacija u Evropi, sa više od 200 vrsta retkih ptica. Austrougarski prestolonaslednik, Ferdinand, rado je lovio po prostorima ove bare, te otuda i naziv “Carska”.

Carska bara je bogato stanište močvarnih ptica i retkih biljnih vrsta, stavljena je pod zaštitu kao prirodno naučno - istraživačko područje. Posebnu prirodnu vrednost kompleksu Carske bare i napuštenog toka reke Begej daju vodene, travnate i šumske vegetacije, kao i raznovrsnost životinjskih vrsta, u čijem okviru centralno mesto zauzima bogatstvo ptičjeg sveta - ornitofaune. Deo toka reke Begej, rezervat je poznat zbog više od 500 biljnih vrsta, 239 vrsta ptica, 20 vrsta riba, kao i 30 vrsta sisara retkih za ovo područje, a od posebnog značaja su i ribnjačka jezera koja se nalaze između dva entiteta zaštićenog područja.

- Fakultativna vožnja brodom po Carskoj bari u trajanju od oko 2h (foto safari). Tokom vožnje obraćamo pažnju na izgled ekosistema, fotografišemo i osluškujemo okruženje, pokušavajući da uz uputsva rendžera prepoznamo o kojoj je ptici reč. Uživamo u zvucima prirode. Izlazak na osmatračnicu koja se nalazi na rubu Carske bare. Lokalni vodič nas svojom pričom uvodi u carstvo ptica, pričajući mnoge zanimljivosti vezane za floru i faunu Carske bare.

- Mogućnost obilaska I Staze zdravlja koja je šumskog karaktera dužine oko 4km do vidikovca (u oba pravca oko 8km), obilazak uz pratnju vodiča traje oko 2h. Za stazu zdravlja koja je šumskog karaktera potrebna je terensko-sportska obuća. Postoji mogućnost i kombinacije obilaska Rezervata u jednom pravcu brodom, a u povratku Stazom zdravlja (po želji).

- Za manje grupe moguće je iznajmiti kanu/ čamac na vesla, kao i motorni čamac sa vodičem, (max. 6 osoba).

- Obilazak Prirodnjačkog Muzeja.


ETNO SELO TIGANJICA


Obilazak i slobodno vreme za rekreativne aktivnosti: Zoo vrt, muzej, banatska kuća sa galerijom slika, igralište, livade ...

Banatsko etno selo "Tiganjica" dočarava posetiocima Banat, način življenja u Banatu i pruža im mogućnost da se bar na tren vrate u prošlost i osete njegove čari. Banatska kuća trenutno raspolaže sa šest soba, ekonomskim dvorištem u kojem se posetioci mogu isprobati u kuvanju Čobanskog paprikaša, riblje čorbe i to sve uz zvuke banatske tamburice. Tu su i štale sa rasnim konjima kao i staze za jahanje. Pored navedenih sadržaja Vaša deca se mogu zabavljati u ograđenom dečijem igralištu prepunom sadržaja uz društvo poni konja. Na ovom čarobnom mestu koje predstavlja oazu mira, napravićemo predah i odmoriti se uz dobro vino i dobru hranu.

Ručak u lovačkom restoranu “Trofej”.

Mogućnost kupovine suvenira i lokalnih proizvoda

Povratak u večernjim časovima na mesto polaska zavisno od uslova na putu. Kraj programa.


CENA: na upit

ARANŽMAN OBUHVATA : Prevoz udobnim turističkim autobusom sa klimom i DVD uređajem, ulaznice po programu, ručak u restoranuTrofej , Troškovi vodiča, troškove organizacije puta.

Нема коментара:

Постави коментар

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Post Top Ad

Your Ad Spot

Странице