Odmor u Srbiji - najveća ponuda smeštaja i izleta u Srbiji

Izdvajamo

понедељак, 30. март 2020.

Manastir Tumane - izlet


MANASTIR TUMANE - TVRĐAVA GOLUBAČKI GRAD - SREBRNO JEZERO


Sa jedne strane Dunava - Srbija, sa druge - Rumunija.
Sa jedne strane vetrenjače, sa druge legendarno utvrđenje Golubački grad



Tip ture: Individualno i grupno

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak putnika sa dogovorenog mesta  u 7.00 sati. Nastavak putovanja autoputem preko Požarevca i Velikog Gradišta, pored Dunava sve do prve destinacije koju obilazimo, svetinji u kojoj vera čini čuda, manastiru Tumane... Najveća svetinja ovog manastira jesu čudotvorne mošti Sv. Zosima za koje se vezuju mnoga isceljenja, zbog čega je manastir poznat i pod nazivom Đerdapski Ostrog. Manastir se nalazi kod Golupca, u podnožju golubačkih planina, okružen šumom, na levoj obali Tumanske reke, što mu daje posebnu lepotu. Osnovan je u drugoj polovini 14. veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića. Na putovanju ćete čuti brojne legende o manastiru. Nesvakidašnji ambijent, mini zoološki vrt, bigreni vodopad, oaza duhovnog mira i prirodnih lepota, koji zaista vredi posetiti. Po dolasku slobodno vreme za razgledanje manastira i okoline.
Nakon manastira Tumane krećemo ka Golubačkoj tvrđavi. Ona vekovima svedoči o istoriji i kulturi naroda koji su ih osvajali. Gоlubаčkо utvrđеnjе je pоdignutо nа strmim liticаmа nа dеsnој оbаli Dunаvа, nа sаmоm ulаsku u Nacionalni park Đеrdаp. Prelepa Golubačka tvrđava spominje se u nekoliko legendi. Prema jednoj, dobila je ime zahvaljujući vizantijskoj princezi Jeleni, koja je bila zatočena u kuli utvrđenja. Usamljenoj i tužnoj, Jeleni nije mogao da pomogne ni prelepi pogled na Dunav. Utehu su joj pružali samo golubovi, pa otuda i naziv Golubački grad. Vi zasigurno nećete biti tužni jer će vam od lepote lepog plavog Dunava zastati dah. Dunav na ovom mestu dostiže svoju najveću širinu od skoro 7 km i neodoljivo podseća na more, mnogi ga porede sa Bokokotorskim zalivom. Ovde ćemo napraviti kratku pauzu za fotografisanje i šetnju pored Dunava. Mogućnost i vožnje brodićem u obilazak obnovljene Golubačke tvrdjave.
Nastavak puta do Srebrnog jezera  koje je dobilo ime po milionima iskrica koje čine da ono po zalasku sunca ima srebrni odsjaj. S obzirom na to da odiše izuzetnom lepotom, od svog nastanka je postalo omiljeno izletište i okosnica turizma ovog kraja, a u poslednje vreme ga nazivaju i srpskim morem. Planirana šetnja pored jezera i slobodno vreme za ručak. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima . Kraj programa.

Termin putovanja: na zahtev

CENA:  4300 dinara po osobi

 ARANŽMANA OBUHVATA
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- prevoz autobusom visoke kategorije
-ručak
-Obilaske prema programu
-Usluge  licencirarnog vodiča
-Organizacija izleta
-individualni troškovi
-Ulaznica za  Tvrdjavu za odrasle je 450,00 rsd po osobi  dok maloletni posetioci u pratnji roditelja/staratelja - besplatno
-ostale nepomenute usluge

Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu.
Način plaćanja: u gotovini 15 dana pre polaska na putovanje ili u dve rate preko administrativne zabrane.
Minimum za realizaciju programa za grupu je 25  osoba

Prema Zakonu o turizmu, član 79, za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24h), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.




Нема коментара:

Постави коментар

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Post Top Ad

Your Ad Spot

Странице